logo header
 
HOME     CONTACT
EEN KLASSE APART IN VERZEKERDE KWALITEIT
ONLINE DIENSTEN   

Hypotheken


Hypotheken

Het kopen van een eigen woning is een belangrijke stap in iemands leven. Met een dergelijke beslissing gaat dan ook veel tijd gepaard. Een eigen woning is immers niet alleen een leefomgeving, maar vormt ook een belangrijke investering voor de toekomst. Het in bakstenen belegde vermogen dient vaak als appeltje voor de (eigen) dorst. Uw hypotheek dient precies te passen bij uw persoonlijke situatie, dit vraagt om een vakundige hypotheekanalyse en daarom werken wij met diverse aanbieders.

Wij zijn ‘Erkend Hypotheekadviseurs”. Om hiervoor in aanmerking te komen én te blijven dienen onze hypotheekadviseurs continue op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen op dit vakgebied, en dienen 1 maal per jaar een vakbekwaamheidtest af te leggen. Hieronder zullen wij zeer beknopt de verschillende hypotheekvormen bespreken:

Spaarhypotheek: Bij de spaarhypotheek lost u in principe niets af. In plaats daarvan betaalt u gedurende de hele looptijd een premie voor de spaarverzekering. Die verzekering garandeert dat de gehele spaarhypotheek in één keer wordt afgelost aan het einde van de looptijd. Maar ook bij eerder overlijden. De premie voor de verzekering bestaat uit twee delen:.
1. een risicodeel voor dekking van het overlijdensrisico
2. een spaardeel voor de aflossing aan het einde van de looptijd.
Over het spaardeel wordt een rente gegeven, die gelijk is aan de hypotheekrente. Aan het einde van de looptijd is het spaardeel zo gegroeid, dat daarmee de hypotheek in zijn geheel kan worden afgelost.

Levenhypotheek: Met een levenhypotheek betaalt u hypotheekrente en premie voor een levensverzekering. Die levensverzekering is door middel van een ‘verpandingsakte” aan de hypotheek gekoppeld. Bij de levenhypotheek lost u in principe tussentijds niets af. De levensverzekering keert uit op de einddatum die met u is afgesproken of bij eerder overlijden van de verzekerde(n).

Beleggingshypotheek: Bij een beleggingshypotheek hoeft u tussentijds niets af te lossen. U betaalt rente over de lening. Daarnaast stort u geld op een aan deze lening gekoppelde beleggingsrekening. U kunt hierbij kiezen tussen een eenmalige storting, periodieke inleg of een combinatie van beide. Op de einddatum van de hypotheek lost u de lening ineens af, in principe door middel van de opbrengsten van de beleggingen. Daarnaast kiest u aan de hand van het risico dat u wilt nemen, voor meer of minder risicovolle belegging. Wie geld belegt neemt een financieel risico. Ook bij deze hypotheekvorm loopt u een beleggingsrisico. Rendementen kunnen hoger, maar ook lager dan gemiddeld uitvallen en zullen meer schommelen naarmate de beleggingsvorm risicovoller is. Zie ook hoofdstuk beleggingen.

Aflossingsvrije hypotheek: Met een Aflossingsvrije hypotheek betaalt u alleen maar rente. Vooral wanneer er voldoende overwaarde in uw woning aanwezig is, kan dat heel aantrekkelijk zijn.

Annuïteitenhypotheek: Bij een annuïteitenhypotheek betaalt u gedurende de gehele rentevast-periode telkens hetzelfde bedrag per maand. Dat bedrag bestaat uit rente en aflossing. In het begin betaalt u vooral rente en weinig aflossing. Naarmate de looptijd vordert, wordt het rentedeel kleiner en het aflossingsdeel groter. Uw bruto maandlast blijft gelijk, terwijl u netto maandlast stijgt naarmate de looptijd vordert.

Lineaire hypotheek: Bij de Lineaire hypotheek bestaat het bedrag per maand uit rente en een vast aflossingsdeel. Naarmate de looptijd vordert en u meer heeft afgelost, betaalt u minder rente. Zowel uw bruto- als uw nettomaandlast neemt na iedere betaling af.« terug


 
     
Copyright - 2012 - Philippi & Willemse Assurantiën. All Rights Reserved.