logo header
 
HOME     CONTACT
EEN KLASSE APART IN VERZEKERDE KWALITEIT
ONLINE DIENSTEN   

Pensioen


Pensioen
Een pensioen kan uit drie onderdelen bestaan.

De basis is de uitkering van de overheid (AOW). Vervolgens kan deze worden aangevuld met een pensioenregeling via uw werkgever. Als laatste kunt u ook privé voorzieningen treffen.

Overheid
De basisvoorziening van de overheid is de AOW (Algemene Ouderdoms Wet). De bedoeling van de overheid is om iedereen in Nederland een minimum inkomen te geven bij pensionering. De AOW is een individuele uitkering. Door leeftijdsverschil tussen u en uw partner kan er een AOW tekort ontstaan.

Werkgever
Bijna alle werkgevers kennen een pensioenregeling. Dit kan een collectieve regeling zijn, bijvoorbeeld een Pensioenfonds als het ABP. Ook zien we steeds meer indivuele regelingen, waarbij de werkgever aan de werknemer een premie beschikbaar stelt om zijn pensioen te regelen. U kunt uw pensioen nazien in uw UPO deze krijgt u jaarlijks van uw huidige pensioenfond of verzekeraar. Om uw totaal pensioen in te zien kunt u kijken op mijnpensioenoverzicht. Dit geeft u een helder beeld van uw totaal opgebouwde rechten.

Privé
Er zijn diverse voorzieningen in de privé sfeer voor uw pensioen. De belangrijkste voorzieningen zijn: Lijfrenteverzekering, Spaarrekening, Beleggersrekening en de (over)waarde van de eigen woning. 

Wij maken graag een analyse van uw pensioensituatie.

« terug


 
     
Copyright - 2012 - Philippi & Willemse Assurantiën. All Rights Reserved.